როგორ მოვამზადოთ ბერძნული პიტა - გიროს პური
ბერძნული პიტას (გიროს პურის) რეცეპტი ????????????ეს რბილი და ჰაეროვანი ბერძნული პური იდეალურია გიროსისთვის, სუვლაკისთვის ან უბრალოდ დაბრაწულ კარაქთან და ტზაძიკის სოუსთან მისართმევად.ინგრედიენტები (6-8 პიტასთვის):3 ½ ჭიქა (450 გ) ფქვილი (00 ტიპის ან მრავალმიზნობრივი)1 ჭიქა (240 მლ) თბილი წყალი2 ჩ.კ. მშრალი საფუარი1 ჩ.კ. შაქარი1 ½ ჩ.კ. მარილი2 ს.კ. ზეთისხილის ზეთი3 ს.კ. იოგურტი (სირბილისთვის, სურვილისამებრ)მომზადება:1. საფუარის გააქტიურებათბილ წყალში გახსენით შაქარი და საფუარი.გააჩერეთ 10 წუთით, სანამ ამოიბურცება და ქაფს გააკეთებს.2. ცომის მოზელვადიდ თასში ჩაყარეთ ფქვილი და მარილი.დაამატეთ გააქტიურებული საფუარი, ზეთისხილის ზეთი და იოგურტი.მოზილეთ ცომი 8-10 წუთის განმავლობაში, სანამ გლუვი და ელასტიური გახდება.დააფარეთ და გააჩერეთ 1-1.5 საათი, სანამ მოცულობაში გაორმაგდება.3. ფორმირება და გამოცხობაამოსული ცომი გაანაწილეთ 6-8 ნაწილად.თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ მრგვალ ფორმად (დაახლოებით 20 სმ დიამეტრით, 4-5 მმ სისქით).გააცხელეთ მშრალი ტაფა საშუალო ცეცხლზე და თითოეული პიტა შეწვით 1-2 წუთი ერთ მხარეს, შემდეგ გადმოაბრუნეთ და კიდევ 1 წუთით დაბრაწეთ.როცა პიტა კარგად დაიბერება და მიიღებს ოქროსფერ ლაქებს, ამოიღეთ და გადააფარეთ ტილო, რომ რბილი დარჩეს.მიწოდება✅ მიირთვით თბილი გიროსთან, სუვლაკისთან ან ტზაძიკის სოუსთან ერთად!✅ ასევე შეგიძლიათ ბერძნული პიცისთვის ან ბუტერბროდებისთვის გამოიყენოთ.გემრიელად მიირთვით! ????

ეს რბილი და ჰაეროვანი ბერძნული პური იდეალურია გიროსისთვის, სუვლაკისთვის ან უბრალოდ დაბრაწულ კარაქთან და ტზაძიკის სოუსთან მისართმევად.
ინგრედიენტები (6-8 პიტასთვის):
3 ½ ჭიქა (450 გ) ფქვილი (00 ტიპის ან მრავალმიზნობრივი)
1 ჭიქა (240 მლ) თბილი წყალი
2 ჩ.კ. მშრალი საფუარი
1 ჩ.კ. შაქარი
1 ½ ჩ.კ. მარილი
2 ს.კ. ზეთისხილის ზეთი
3 ს.კ. იოგურტი (სირბილისთვის, სურვილისამებრ)
მომზადება:
1. საფუარის გააქტიურება
თბილ წყალში გახსენით შაქარი და საფუარი.
გააჩერეთ 10 წუთით, სანამ ამოიბურცება და ქაფს გააკეთებს.
2. ცომის მოზელვა
დიდ თასში ჩაყარეთ ფქვილი და მარილი.
დაამატეთ გააქტიურებული საფუარი, ზეთისხილის ზეთი და იოგურტი.
მოზილეთ ცომი 8-10 წუთის განმავლობაში, სანამ გლუვი და ელასტიური გახდება.
დააფარეთ და გააჩერეთ 1-1.5 საათი, სანამ მოცულობაში გაორმაგდება.
3. ფორმირება და გამოცხობა
ამოსული ცომი გაანაწილეთ 6-8 ნაწილად.
თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ მრგვალ ფორმად (დაახლოებით 20 სმ დიამეტრით, 4-5 მმ სისქით).
გააცხელეთ მშრალი ტაფა საშუალო ცეცხლზე და თითოეული პიტა შეწვით 1-2 წუთი ერთ მხარეს, შემდეგ გადმოაბრუნეთ და კიდევ 1 წუთით დაბრაწეთ.
როცა პიტა კარგად დაიბერება და მიიღებს ოქროსფერ ლაქებს, ამოიღეთ და გადააფარეთ ტილო, რომ რბილი დარჩეს.
მიწოდება
✅ მიირთვით თბილი გიროსთან, სუვლაკისთან ან ტზაძიკის სოუსთან ერთად!
✅ ასევე შეგიძლიათ ბერძნული პიცისთვის ან ბუტერბროდებისთვის გამოიყენოთ.
გემრიელად მიირთვით! ????
What's Your Reaction?






