როგორ მოვამზადოთ კომბოსტოს სალათი
კომბოსტოს სალათი ძალიან მარტივი, გემრიელი და ჯანსაღი კერძია, რომელიც სხვადასხვა ფორმით შეიძლება მოამზადო. ქვემოთ გთავაზობ კლასიკურ კომბოსტოს სალათის რეცეპტს და ასევე რამდენიმე ვარიანტს, რომლითაც შეგიძლია სხვადასხვა გემო მოსინჯო.კლასიკური კომბოსტოს სალათი (ვინეგრეტის გარეშე)ინგრედიენტები:თეთრი კომბოსტო – 400–500 გრამისტაფილო – 1 საშუალომწვანე ხახვი ან ჩვეულებრივი ხახვი – სურვილისამებრმზესუმზირის ზეთი – 2 სუფრის კოვზიძმარი (ვაშლის ან ღვინის) – 1 სუფრის კოვზი ან ლიმონის წვენიმარილი – გემოვნებითშაქარი – სურვილისამებრ, ნახევარი ჩაის კოვზიწიწაკა – გემოვნებითმომზადება:კომბოსტო დაკეპე წვრილად.სტაფილო გახეხე მსხვილ სახეხზე.(სურვილისამებრ) დაჭერი ხახვი ან მწვანილი.მოაყარე მარილი და ოდნავ მოისრისე ხელით, რომ კომბოსტომ სიტკბო გამოუშვას.დაამატე ზეთი, ძმარი ან ლიმონის წვენი, და ცოტა შაქარიც, თუ მოგწონს მსუბუქად ტკბილ-მჟავე გემო.აურიე კარგად და აცადე 10–15 წუთი გაციება მაცივარში.სალათის ვარიანტები:„კოლსლოუ“ სტილის კომბოსტოს სალათი (მაიონეზით):კომბოსტოსტაფილოხახვიმაიონეზი (დაახ. 2 ს.კ.)ლიმონის წვენი ან ძმარიმარილი, შაქარი, მდოგვი (სურვილისამებრ)მეტი კრემოვანი და რბილი გემო აქვს – იდეალურია გრილებთან.კომბოსტო კიტრით და კამით:კომბოსტოახალი კიტრიკამაზეთი, ლიმონის წვენი/ძმარი, მარილიეს სალათი ძალიან მაცოცხლებელი და მსუბუქია.კომბოსტო ძმრით და ნიორით (მწკლარტე სტილი):კომბოსტო1 კბილი ნიორი (გახეხილი)ძმარი (მეტი რაოდენობით – 2 ს.კ.)ზეთი, მარილი, წიწაკაკარგად ეხამება ხორცს ან შემწვარ კარტოფილს.

კლასიკური კომბოსტოს სალათი (ვინეგრეტის გარეშე)
ინგრედიენტები:
თეთრი კომბოსტო – 400–500 გრამი
სტაფილო – 1 საშუალო
მწვანე ხახვი ან ჩვეულებრივი ხახვი – სურვილისამებრ
მზესუმზირის ზეთი – 2 სუფრის კოვზი
ძმარი (ვაშლის ან ღვინის) – 1 სუფრის კოვზი ან ლიმონის წვენი
მარილი – გემოვნებით
შაქარი – სურვილისამებრ, ნახევარი ჩაის კოვზი
წიწაკა – გემოვნებით
მომზადება:
კომბოსტო დაკეპე წვრილად.
სტაფილო გახეხე მსხვილ სახეხზე.
(სურვილისამებრ) დაჭერი ხახვი ან მწვანილი.
მოაყარე მარილი და ოდნავ მოისრისე ხელით, რომ კომბოსტომ სიტკბო გამოუშვას.
დაამატე ზეთი, ძმარი ან ლიმონის წვენი, და ცოტა შაქარიც, თუ მოგწონს მსუბუქად ტკბილ-მჟავე გემო.
აურიე კარგად და აცადე 10–15 წუთი გაციება მაცივარში.
სალათის ვარიანტები:
„კოლსლოუ“ სტილის კომბოსტოს სალათი (მაიონეზით):
კომბოსტო
სტაფილო
ხახვი
მაიონეზი (დაახ. 2 ს.კ.)
ლიმონის წვენი ან ძმარი
მარილი, შაქარი, მდოგვი (სურვილისამებრ)
მეტი კრემოვანი და რბილი გემო აქვს – იდეალურია გრილებთან.
კომბოსტო კიტრით და კამით:
კომბოსტო
ახალი კიტრი
კამა
ზეთი, ლიმონის წვენი/ძმარი, მარილი
ეს სალათი ძალიან მაცოცხლებელი და მსუბუქია.
კომბოსტო ძმრით და ნიორით (მწკლარტე სტილი):
კომბოსტო
1 კბილი ნიორი (გახეხილი)
ძმარი (მეტი რაოდენობით – 2 ს.კ.)
ზეთი, მარილი, წიწაკა
კარგად ეხამება ხორცს ან შემწვარ კარტოფილს.
What's Your Reaction?






