როგორ მოვამზადოთ ჰალააპენიოს მწნილი
ჰალააპენიოს (jalapeños) მწნილი სახლში მარტივად და სწრაფად მზადდება. ეს არის არაჩვეულებრივი თანხმლები სენდვიჩებთან, ბურგერებთან, ტაკოებთან ან უბრალოდ ლობიოს და ტოლმასთანაც კი. აი მარტივი რეცეპტი:???? ჰალააპენიოს მწნილის რეცეპტი (პიკანტური და არომატული)ინგრედიენტები:ჰალააპენიო წიწაკა – 10-15 ცალი (დამოკიდებულია ზომაზე)ძმარი (თეთრი ან ვაშლის) – 1 ჭიქა (250 მლ)წყალი – 1 ჭიქა (250 მლ)შაქარი – 1 სუფრის კოვზიმარილი – 1 სუფრის კოვზინიორი – 2-3 კბილი (გაჭრილი)დაფნის ფოთოლი – 1-2 ცალი (სურვილისამებრ)შავი პილპილი მარცვლად – 1 ჩ. კ.მწვანე წიწაკის ან კამას თესლი – სურვილისამებრმომზადების წესი:წიწაკის მომზადება: კარგად გარეცხე ჰალააპენიოები და დაჭერი რგოლებად (შეგიძლია თესლები ამოიღო, თუ გინდა ნაკლებად ცხარე იყოს).მარინადის მომზადება: ქათამზე დაამატე წყალი, ძმარი, მარილი, შაქარი და დანარჩენი სანელებლები. მიიყვანე ადუღებამდე.წიწაკის დამატება: როცა მარინადი ადუღდება, ჩაყარე დაჭრილი ჰალააპენიოები და ადუღე 5 წუთის განმავლობაში (ისინი ოდნავ შეიცვლიან ფერს – გახდებიან მუქი მწვანე).ჩასხმა ქილებში: ცხელ მდგომარეობაში ჩაყარე წიწაკები სტერილურ ქილებში და დაასხი ცხელი მარინადი ისე, რომ მთლიანად დაფაროს.დახურვა და გაგრილება: მჭიდროდ დახურე ქილა და გააცივი. რომ სილა ჰაერი არ შევიდეს, თავდაყირა დააყენე გაგრილებამდე.შენახვა: 24 საათის შემდეგ უკვე შეგიძლია გასინჯო, მაგრამ უკეთესი გემო 3-5 დღეში ეძლევა. ინახება მაცივარში რამდენიმე კვირა.

???? ჰალააპენიოს მწნილის რეცეპტი (პიკანტური და არომატული)
ინგრედიენტები:
ჰალააპენიო წიწაკა – 10-15 ცალი (დამოკიდებულია ზომაზე)
ძმარი (თეთრი ან ვაშლის) – 1 ჭიქა (250 მლ)
წყალი – 1 ჭიქა (250 მლ)
შაქარი – 1 სუფრის კოვზი
მარილი – 1 სუფრის კოვზი
ნიორი – 2-3 კბილი (გაჭრილი)
დაფნის ფოთოლი – 1-2 ცალი (სურვილისამებრ)
შავი პილპილი მარცვლად – 1 ჩ. კ.
მწვანე წიწაკის ან კამას თესლი – სურვილისამებრ
მომზადების წესი:
წიწაკის მომზადება: კარგად გარეცხე ჰალააპენიოები და დაჭერი რგოლებად (შეგიძლია თესლები ამოიღო, თუ გინდა ნაკლებად ცხარე იყოს).
მარინადის მომზადება: ქათამზე დაამატე წყალი, ძმარი, მარილი, შაქარი და დანარჩენი სანელებლები. მიიყვანე ადუღებამდე.
წიწაკის დამატება: როცა მარინადი ადუღდება, ჩაყარე დაჭრილი ჰალააპენიოები და ადუღე 5 წუთის განმავლობაში (ისინი ოდნავ შეიცვლიან ფერს – გახდებიან მუქი მწვანე).
ჩასხმა ქილებში: ცხელ მდგომარეობაში ჩაყარე წიწაკები სტერილურ ქილებში და დაასხი ცხელი მარინადი ისე, რომ მთლიანად დაფაროს.
დახურვა და გაგრილება: მჭიდროდ დახურე ქილა და გააცივი. რომ სილა ჰაერი არ შევიდეს, თავდაყირა დააყენე გაგრილებამდე.
შენახვა: 24 საათის შემდეგ უკვე შეგიძლია გასინჯო, მაგრამ უკეთესი გემო 3-5 დღეში ეძლევა. ინახება მაცივარში რამდენიმე კვირა.
What's Your Reaction?






