საუკეთესო სპაგეტის სოუსი - უგემრიელესი რეცეპტი

აქ გთავაზობ საუკეთესო სპაგეტის სოუსის კლასიკურ რეცეპტს – სიმარტივისა და სიღრმისეული გემოს იდეალურ შერწყმას. ეს არის იტალიური სტილის „ragù alla bolognese“-ზე დაფუძნებული წითელი სოუსი, რომელიც იდეალურია სპაგეტისთვის, ტალიატელესთვის ან თუნდაც ლაზანიასთვის.ინგრედიენტები (4–5 პორციაზე):ზეითუნის ზეთი – 3 სუფრის კოვზიხახვი – 1 დიდი, წვრილად დაჭრილისტაფილო – 1 საშუალო, წვრილად დაჭრილინიახურის ღერო (სელერი) – 1 ცალი, წვრილად დაჭრილინიორი – 3–4 კბილი, დაჭყლეტილისაქონლის ან ნარევი ხორცი (საქონელი+ღორი) – 400–500 გრამიპომიდორი (გაფცქვნილი დაკონსერვებული) – 1 ქილა (400 გრამი) ან 4-5 კარგად დაჭყლეტილი მწიფე პომიდორიპომიდვრის პასტა – 1 სუფრის კოვზიხორცის ან ბოსტნეულის ბულიონი – ნახევარი ჭიქა (სურვილისამებრ)მშრალი წითელი ღვინო – ნახევარი ჭიქა (სურვილისამებრ)დაფნის ფოთოლი – 1 ცალიშაქარი – ნახევარი ჩაის კოვზი (თუ პომიდორი მჟავეა)მარილი და შავი პილპილი – გემოვნებითორეგანო, ბაზილიკი ან თიმიანი – სურვილისამებრახალშეჭრილი ოხრახუში ან ბაზილიკი – დასასრულისთვისგახეხილი პარმეზანი – მირთმევისასმომზადება:ბოსტნეულის შუშვა– გააცხელე ზეითუნის ზეთი სქელძირიან ქვაბში. დაამატე ხახვი, სტაფილო და ნიახური. მოშუშე დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 5–7 წუთი, სანამ ყველაფერი დარბილდება და არ შეწითლდება.ხორცის დამატება– ჩაამატე ხორცი და შეაწვი მაღალ ცეცხლზე, სანამ კარგად დაიშლება და ოდნავ დაიბრაწება. ეს ეტაპი მნიშვნელოვანია სოუსის ღრმა გემოსთვის.ნიორი და ღვინო– დაუმატე ნიორი. 30 წამში დაასხი ღვინო (თუ იყენებ) და დააცადე, სანამ ალკოჰოლი აორთქლდება (დაახლოებით 2 წუთი).პომიდვრის შერევა– ჩაამატე დაკონსერვებული პომიდორი, პომიდვრის პასტა, დაფნის ფოთოლი, ბულიონი ან წყალი. მოაყარე მარილი, პილპილი და ცოტაოდენი შაქარი.ჩაშუშვა– დაახურე თავსახური ნახევრად და დაბალ ცეცხლზე ხარშე 40–60 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ურიე. რაც უფრო დიდხანს ხარშავ, მით უფრო ღრმა და მდიდარი ხდება გემო.დასასრულის დეტალები– ბოლოს მოაყარე ახალი ან ხმელი მწვანილები (ბაზილიკი, ორეგანო), გადაამოწმე გემო. თუ გინდა უფრო ბრტყელი ტექსტურა, შეგიძლია ოდნავ დაურიო ბლენდერით, მაგრამ ტრადიციულად იგი რჩება უხეში სტრუქტურით.მირთმევა:მოართვი ახლად მოხარშულ სპაგეტიზე, მოაყარე გახეხილი პარმეზანი და ახალი ბაზილიკი ან ოხრახუში.

ივნ. 7, 2025 - 17:57
 0
საუკეთესო სპაგეტის სოუსი - უგემრიელესი რეცეპტი
აქ გთავაზობ საუკეთესო სპაგეტის სოუსის კლასიკურ რეცეპტს – სიმარტივისა და სიღრმისეული გემოს იდეალურ შერწყმას. ეს არის იტალიური სტილის „ragù alla bolognese“-ზე დაფუძნებული წითელი სოუსი, რომელიც იდეალურია სპაგეტისთვის, ტალიატელესთვის ან თუნდაც ლაზანიასთვის.

ინგრედიენტები (4–5 პორციაზე):
ზეითუნის ზეთი – 3 სუფრის კოვზი
ხახვი – 1 დიდი, წვრილად დაჭრილი
სტაფილო – 1 საშუალო, წვრილად დაჭრილი
ნიახურის ღერო (სელერი) – 1 ცალი, წვრილად დაჭრილი
ნიორი – 3–4 კბილი, დაჭყლეტილი
საქონლის ან ნარევი ხორცი (საქონელი+ღორი) – 400–500 გრამი
პომიდორი (გაფცქვნილი დაკონსერვებული) – 1 ქილა (400 გრამი) ან 4-5 კარგად დაჭყლეტილი მწიფე პომიდორი
პომიდვრის პასტა – 1 სუფრის კოვზი
ხორცის ან ბოსტნეულის ბულიონი – ნახევარი ჭიქა (სურვილისამებრ)
მშრალი წითელი ღვინო – ნახევარი ჭიქა (სურვილისამებრ)
დაფნის ფოთოლი – 1 ცალი
შაქარი – ნახევარი ჩაის კოვზი (თუ პომიდორი მჟავეა)
მარილი და შავი პილპილი – გემოვნებით
ორეგანო, ბაზილიკი ან თიმიანი – სურვილისამებრ
ახალშეჭრილი ოხრახუში ან ბაზილიკი – დასასრულისთვის
გახეხილი პარმეზანი – მირთმევისას
მომზადება:
ბოსტნეულის შუშვა
– გააცხელე ზეითუნის ზეთი სქელძირიან ქვაბში. დაამატე ხახვი, სტაფილო და ნიახური. მოშუშე დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 5–7 წუთი, სანამ ყველაფერი დარბილდება და არ შეწითლდება.
ხორცის დამატება
– ჩაამატე ხორცი და შეაწვი მაღალ ცეცხლზე, სანამ კარგად დაიშლება და ოდნავ დაიბრაწება. ეს ეტაპი მნიშვნელოვანია სოუსის ღრმა გემოსთვის.
ნიორი და ღვინო
– დაუმატე ნიორი. 30 წამში დაასხი ღვინო (თუ იყენებ) და დააცადე, სანამ ალკოჰოლი აორთქლდება (დაახლოებით 2 წუთი).
პომიდვრის შერევა
– ჩაამატე დაკონსერვებული პომიდორი, პომიდვრის პასტა, დაფნის ფოთოლი, ბულიონი ან წყალი. მოაყარე მარილი, პილპილი და ცოტაოდენი შაქარი.
ჩაშუშვა
– დაახურე თავსახური ნახევრად და დაბალ ცეცხლზე ხარშე 40–60 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ურიე. რაც უფრო დიდხანს ხარშავ, მით უფრო ღრმა და მდიდარი ხდება გემო.
დასასრულის დეტალები
– ბოლოს მოაყარე ახალი ან ხმელი მწვანილები (ბაზილიკი, ორეგანო), გადაამოწმე გემო. თუ გინდა უფრო ბრტყელი ტექსტურა, შეგიძლია ოდნავ დაურიო ბლენდერით, მაგრამ ტრადიციულად იგი რჩება უხეში სტრუქტურით.
მირთმევა:
მოართვი ახლად მოხარშულ სპაგეტიზე, მოაყარე გახეხილი პარმეზანი და ახალი ბაზილიკი ან ოხრახუში.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow