საქონლის ხორცის ტაკოები - მარტივი და გემრიელი

საქონლის ხორცის ტაკოები — ეს არის მარტივად მოსამზადებელი, გემრიელი და მრავალფეროვანი მექსიკური კერძი, რომელიც შესანიშნავად ერგება როგორც ყოველდღიურ სადილს, ისე მეგობრულ შეკრებებს. ამ რეცეპტით თქვენ მიიღებთ წვნიან და არომატულ შიგთავსს ხრაშუნა ან რბილ ტორტილებში, რომელიც შეგიძლიათ გაამდიდროთ ყველით, სალსით, ავოკადოთი და სხვა გემრიელობებით.ინგრედიენტები (4 პორცია):ხორცისთვის:500 გრ საქონლის ფარშირებული ხორცი1 პატარა ხახვი, წვრილად დაჭრილი2 კბილი ნიორი, გახეხილი ან წვრილად დაჭრილი1 ჩ.კ. დაფქული ქორანტრი (ქინძის თესლი)1 ჩ.კ. დაკონსერვებული ან პასტის სახით ჩილი (ან წითელი პაპრიკა, თუ არ გიყვარს მწარე)1 ჩ.კ. ხმელი ორეგანო½ ჩ.კ. კამა (კუმინი)მარილი და პილპილი გემოვნებით2 ს.კ. ტომატპასტა (ან ნახევარი დაკეპილი პომიდორი)½ ჭიქა წყალი ან ბულიონი2 ს.კ. ზეთი შესაწვავადტაკოსთვის:8 ცალი პატარა ტორტილია (ხორბლის ან სიმინდის)გახეხილი ჩედარი ან სხვა ნახევრადმკვრივი ყველიპიკო დე გაიო ან სალსაავოკადო ან გუაკამოლეარაჟანი (სურვილისამებრ)ცოცხალი ქინძი, ლაიმიმომზადების წესი:ხორცის შებრაწვა:ტაფაზე გააცხელე ზეთი, დაამატე ხახვი და მოშუშე სანამ გამჭვირვალე გახდება.ჩაამატე ნიორი და საქონლის ფარში. ხორცი მოშუშე და გარეცხე კოვზით, რომ ცალკე მარცვლებად დაიშალოს.დაამატე ყველა სანელებელი, ტომატპასტა, მარილი, პილპილი. კარგად აურიე.ჩაასხი ცოტა წყალი ან ბულიონი და აცადე საშუალო ცეცხლზე 10-15 წუთით, რომ გემოს შეიწოვოს და შიგთავსი დარჩეს წვნიანი, მაგრამ არ იყოს წყალიანი.ტორტილიების გამზადება:ტორტილიები გაათბე მშრალ ტაფაზე ორივე მხრიდან (15-20 წამით), რომ დარბილდეს ან ცოტა შეიწვას კიდეებზე.ტაკოების აწყობა:თითოეულ ტორტილიაში მოათავსე 2-3 ს.კ. ხორცი.დაამატე ყველი, სალსა ან პიკო დე გაიო, დაჭრილი ავოკადო ან გუაკამოლე, არაჟანი.მოაყარე ქინძი და დააწურე ცოტა ლაიმის წვენი.რჩევა:გსურთ პიკანტური ვარიანტი? დაამატე ჰალაპენიო ან ჩილის ფანტელი.ვეგეტარიანული ვერსიისთვის საქონელი ჩაანაცვლე სოკოთი, მოხარშული ოსპით ან ლობიოთი.შეინახე ხორცის ნარევი მაცივარში და რამდენიმე დღეში სწრაფად შეგიძლია ახალი ტაკოების მომზადება.

მაი. 21, 2025 - 15:57
 0
საქონლის ხორცის ტაკოები - მარტივი და გემრიელი
საქონლის ხორცის ტაკოები — ეს არის მარტივად მოსამზადებელი, გემრიელი და მრავალფეროვანი მექსიკური კერძი, რომელიც შესანიშნავად ერგება როგორც ყოველდღიურ სადილს, ისე მეგობრულ შეკრებებს. ამ რეცეპტით თქვენ მიიღებთ წვნიან და არომატულ შიგთავსს ხრაშუნა ან რბილ ტორტილებში, რომელიც შეგიძლიათ გაამდიდროთ ყველით, სალსით, ავოკადოთი და სხვა გემრიელობებით.

ინგრედიენტები (4 პორცია):
ხორცისთვის:

500 გრ საქონლის ფარშირებული ხორცი
1 პატარა ხახვი, წვრილად დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, გახეხილი ან წვრილად დაჭრილი
1 ჩ.კ. დაფქული ქორანტრი (ქინძის თესლი)
1 ჩ.კ. დაკონსერვებული ან პასტის სახით ჩილი (ან წითელი პაპრიკა, თუ არ გიყვარს მწარე)
1 ჩ.კ. ხმელი ორეგანო
½ ჩ.კ. კამა (კუმინი)
მარილი და პილპილი გემოვნებით
2 ს.კ. ტომატპასტა (ან ნახევარი დაკეპილი პომიდორი)
½ ჭიქა წყალი ან ბულიონი
2 ს.კ. ზეთი შესაწვავად
ტაკოსთვის:

8 ცალი პატარა ტორტილია (ხორბლის ან სიმინდის)
გახეხილი ჩედარი ან სხვა ნახევრადმკვრივი ყველი
პიკო დე გაიო ან სალსა
ავოკადო ან გუაკამოლე
არაჟანი (სურვილისამებრ)
ცოცხალი ქინძი, ლაიმი
მომზადების წესი:
ხორცის შებრაწვა:
ტაფაზე გააცხელე ზეთი, დაამატე ხახვი და მოშუშე სანამ გამჭვირვალე გახდება.
ჩაამატე ნიორი და საქონლის ფარში. ხორცი მოშუშე და გარეცხე კოვზით, რომ ცალკე მარცვლებად დაიშალოს.
დაამატე ყველა სანელებელი, ტომატპასტა, მარილი, პილპილი. კარგად აურიე.
ჩაასხი ცოტა წყალი ან ბულიონი და აცადე საშუალო ცეცხლზე 10-15 წუთით, რომ გემოს შეიწოვოს და შიგთავსი დარჩეს წვნიანი, მაგრამ არ იყოს წყალიანი.

ტორტილიების გამზადება:
ტორტილიები გაათბე მშრალ ტაფაზე ორივე მხრიდან (15-20 წამით), რომ დარბილდეს ან ცოტა შეიწვას კიდეებზე.
ტაკოების აწყობა:
თითოეულ ტორტილიაში მოათავსე 2-3 ს.კ. ხორცი.
დაამატე ყველი, სალსა ან პიკო დე გაიო, დაჭრილი ავოკადო ან გუაკამოლე, არაჟანი.
მოაყარე ქინძი და დააწურე ცოტა ლაიმის წვენი.
რჩევა:
გსურთ პიკანტური ვარიანტი? დაამატე ჰალაპენიო ან ჩილის ფანტელი.
ვეგეტარიანული ვერსიისთვის საქონელი ჩაანაცვლე სოკოთი, მოხარშული ოსპით ან ლობიოთი.
შეინახე ხორცის ნარევი მაცივარში და რამდენიმე დღეში სწრაფად შეგიძლია ახალი ტაკოების მომზადება.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow