ფრანგული დიპ სენდვიჩი - აუცილებლად უნდა მოამზადოთ

ფრანგული დიპ სენდვიჩი (French Dip Sandwich) ― ეს არის კლასიკური ამერიკული დელიკატესი, რომელიც შეიცავს თხლად დაჭრილ საქონლის ხორცს, ხრაშუნა ბაგეტში მოთავსებულს და მიირთმევა სპეციალურ ხორცის ბულიონში (au jus) დასასველებლად. გემო ინტენსიური, ღრმა და ამავდროულად წვნიანია — იდეალური კომფორტული კერძი.ინგრედიენტები (2–3 სენდვიჩზე):სენდვიჩისთვის:ბაგეტი ან ფრანგული პური – 2 ცალი (გახსნილი, მაგრამ არა ბოლომდე გადაჭრილი)მოხარშული ან შებოლილი საქონლის ხორცი (thinly sliced roast beef) – 300–400 გშვეიცარული, პროვოლონის ან გრუიერის ყველი – თითო სენდვიჩზე 2–3 ნაჭერიკარაქი – მცირე რაოდენობა (პურის შესაცხებად)ბულიონი (Au Jus):საქონლის ბულიონი – 2 ჭიქახახვი – ნახევარი, წვრილად დაჭრილინიორი – 2 კბილი, დაჭყლეტილივორესტერის სოუსი – 1 ჩ.კ.სოიოს სოუსი – 1 ჩ.კ.თიმიანი ან როზმარინი – სურვილისამებრშავი პილპილი – გემოვნებითცოტაოდენი კარაქი ან ზეითუნის ზეთი – მოსაშუშებლადმომზადება:ბულიონის (Au Jus) მომზადება:სოკოტ ძირზე კარაქში ან ზეთში მოშუშე ხახვი და ნიორი.დაასხი ბულიონი, ვორესტერის და სოიოს სოუსი, დაამატე მწვანილები და პილპილი.ადუღე, შემდეგ ნელ ცეცხლზე ხარშე 10–15 წუთი. ბოლოს გადაწურე და გადაიღე პატარა ჭიქაში სენდვიჩებისთვის.სენდვიჩების აწყობა:პური შეაცხვე (შიგნიდან) კარაქით და ოდნავ შეაცხვე ტაფაზე ან ღუმელში, რომ გახდეს ხრაშუნა.დაალაგე საქონლის ხორცი და ყველი პურში.შეწვი სენდვიჩი ტაფაზე, გრილზე ან ღუმელში 180°C-ზე, სანამ ყველი გადნება და პური გარედან ოქროსფერი გახდება.მირთმევა:მოართვი სენდვიჩი ერთად მოწოდებულ ცხელი ბულიონის ჭიქასთან – სენდვიჩი ამ ბულიონში ჩასველება ქმნის მის განსაკუთრებულ ხიბლს.

ივნ. 8, 2025 - 01:57
 0
ფრანგული დიპ სენდვიჩი - აუცილებლად უნდა მოამზადოთ
ფრანგული დიპ სენდვიჩი (French Dip Sandwich) ― ეს არის კლასიკური ამერიკული დელიკატესი, რომელიც შეიცავს თხლად დაჭრილ საქონლის ხორცს, ხრაშუნა ბაგეტში მოთავსებულს და მიირთმევა სპეციალურ ხორცის ბულიონში (au jus) დასასველებლად. გემო ინტენსიური, ღრმა და ამავდროულად წვნიანია — იდეალური კომფორტული კერძი.

ინგრედიენტები (2–3 სენდვიჩზე):
სენდვიჩისთვის:

ბაგეტი ან ფრანგული პური – 2 ცალი (გახსნილი, მაგრამ არა ბოლომდე გადაჭრილი)
მოხარშული ან შებოლილი საქონლის ხორცი (thinly sliced roast beef) – 300–400 გ
შვეიცარული, პროვოლონის ან გრუიერის ყველი – თითო სენდვიჩზე 2–3 ნაჭერი
კარაქი – მცირე რაოდენობა (პურის შესაცხებად)
ბულიონი (Au Jus):

საქონლის ბულიონი – 2 ჭიქა
ხახვი – ნახევარი, წვრილად დაჭრილი
ნიორი – 2 კბილი, დაჭყლეტილი
ვორესტერის სოუსი – 1 ჩ.კ.
სოიოს სოუსი – 1 ჩ.კ.
თიმიანი ან როზმარინი – სურვილისამებრ
შავი პილპილი – გემოვნებით
ცოტაოდენი კარაქი ან ზეითუნის ზეთი – მოსაშუშებლად
მომზადება:
ბულიონის (Au Jus) მომზადება:

სოკოტ ძირზე კარაქში ან ზეთში მოშუშე ხახვი და ნიორი.
დაასხი ბულიონი, ვორესტერის და სოიოს სოუსი, დაამატე მწვანილები და პილპილი.
ადუღე, შემდეგ ნელ ცეცხლზე ხარშე 10–15 წუთი. ბოლოს გადაწურე და გადაიღე პატარა ჭიქაში სენდვიჩებისთვის.
სენდვიჩების აწყობა:

პური შეაცხვე (შიგნიდან) კარაქით და ოდნავ შეაცხვე ტაფაზე ან ღუმელში, რომ გახდეს ხრაშუნა.
დაალაგე საქონლის ხორცი და ყველი პურში.
შეწვი სენდვიჩი ტაფაზე, გრილზე ან ღუმელში 180°C-ზე, სანამ ყველი გადნება და პური გარედან ოქროსფერი გახდება.
მირთმევა:
მოართვი სენდვიჩი ერთად მოწოდებულ ცხელი ბულიონის ჭიქასთან – სენდვიჩი ამ ბულიონში ჩასველება ქმნის მის განსაკუთრებულ ხიბლს.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow