საქონლის ხორცისა და ქერის წვნიანი

საქონლის ხორცისა და ქერის წვნიანი — გემრიელი, ნოყიერი და სურნელოვანი კერძია, რომელიც იდეალურია ცივი დღეებისთვის. ეს კლასიკური წვნიანი მდიდარია ბოსტნეულით, რბილად მოხარშული ხორცითა და მსუბუქად წებოვანი ქერით, რაც მას მადასაღმძვრელ და შთამთბობ კერძად აქცევს.ინგრედიენტები (6 პორცია):500 გრ საქონლის ხორცი (ბეჩავი ან ნეკნების რბილი ნაწილი), კუბებად დაჭრილი1 პატარა ჭიქა ქერი (დაახლოებით 100 გრ)1 საშუალო ხახვი, წვრილად დაჭრილი2-3 კბილი ნიორი, გახეხილი ან წვრილად დაჭრილი2 სტაფილო, წვრილად დაჭრილი2 ღერი ნიახური (სელერი), დაჭრილი2 კარტოფილი, კუბებად დაჭრილი1 ფინჯანი პომიდორი (დაკეპილი ან პასტა, სურვილისამებრ)1 დაფნის ფოთოლი½ ჩ.კ. ხმელი თიმიანი ან ორეგანომარილი და პილპილი გემოვნებით1.5–2 ლ წყალი ან ხორცის ბულიონი2 ს.კ. ზეთიმომზადების წესი:ქერის მომზადება:ქერი გარეცხე ცივ წყალში რამდენიმე ჯერ და დაალბე 30 წუთით, შემდეგ გადაწურე.ხორცის შებრაწვა:დიდ ქვაბში გააცხელე ზეთი, ჩაამატე ხორცი და მოხრაკე სანამ ფერი შეიცვლება. დაამატე ხახვი და ნიორი, მოუშუშე რამდენიმე წუთი.ბოსტნეულის დამატება:ჩაამატე სტაფილო და ნიახური, შემდეგ პომიდორი ან პომიდვრის პასტა. მოურიე და მოშუშე 5 წუთი.წვენის დაყენება:ჩაასხი წყალი ან ბულიონი, დაამატე ქერი, დაფნის ფოთოლი, თიმიანი, მარილი და პილპილი.მიიყვანე დუღილამდე, შემდეგ დააფარე თავსახური და ხარშე დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 45 წუთი.კარტოფილის დამატება:ჩაამატე კარტოფილი და გააგრძელე ხარშვა კიდევ 20 წუთით, სანამ კარტოფილი და ქერი კარგად დარბილდება.სერვირება:ზემოდან მოაყარე ახალი მწვანილი (მაგ. ოხრახუში ან ქინძი) და მიირთვი ცხლად.რჩევები:ქერის ნაცვლად შეგიძლია გამოიყენო ხორბალი ან შვრია, მაგრამ კლასიკური რეცეპტი სწორედ ქერითაა.წვნიანს მოუხდება წიწაკის ფანტელიც, თუ გსურს ოდნავ პიკანტური ვერსია.მეორე დღეს გემოები კიდევ უკეთ ერწყმის ერთმანეთს — შეინახე მაცივარში და გაიმეორე სიამოვნება.

მაი. 22, 2025 - 00:27
 0
საქონლის ხორცისა და ქერის წვნიანი
საქონლის ხორცისა და ქერის წვნიანი — გემრიელი, ნოყიერი და სურნელოვანი კერძია, რომელიც იდეალურია ცივი დღეებისთვის. ეს კლასიკური წვნიანი მდიდარია ბოსტნეულით, რბილად მოხარშული ხორცითა და მსუბუქად წებოვანი ქერით, რაც მას მადასაღმძვრელ და შთამთბობ კერძად აქცევს.

ინგრედიენტები (6 პორცია):
500 გრ საქონლის ხორცი (ბეჩავი ან ნეკნების რბილი ნაწილი), კუბებად დაჭრილი
1 პატარა ჭიქა ქერი (დაახლოებით 100 გრ)
1 საშუალო ხახვი, წვრილად დაჭრილი
2-3 კბილი ნიორი, გახეხილი ან წვრილად დაჭრილი
2 სტაფილო, წვრილად დაჭრილი
2 ღერი ნიახური (სელერი), დაჭრილი
2 კარტოფილი, კუბებად დაჭრილი
1 ფინჯანი პომიდორი (დაკეპილი ან პასტა, სურვილისამებრ)
1 დაფნის ფოთოლი
½ ჩ.კ. ხმელი თიმიანი ან ორეგანო
მარილი და პილპილი გემოვნებით
1.5–2 ლ წყალი ან ხორცის ბულიონი
2 ს.კ. ზეთი
მომზადების წესი:
ქერის მომზადება:
ქერი გარეცხე ცივ წყალში რამდენიმე ჯერ და დაალბე 30 წუთით, შემდეგ გადაწურე.
ხორცის შებრაწვა:
დიდ ქვაბში გააცხელე ზეთი, ჩაამატე ხორცი და მოხრაკე სანამ ფერი შეიცვლება. დაამატე ხახვი და ნიორი, მოუშუშე რამდენიმე წუთი.
ბოსტნეულის დამატება:
ჩაამატე სტაფილო და ნიახური, შემდეგ პომიდორი ან პომიდვრის პასტა. მოურიე და მოშუშე 5 წუთი.
წვენის დაყენება:
ჩაასხი წყალი ან ბულიონი, დაამატე ქერი, დაფნის ფოთოლი, თიმიანი, მარილი და პილპილი.
მიიყვანე დუღილამდე, შემდეგ დააფარე თავსახური და ხარშე დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 45 წუთი.
კარტოფილის დამატება:
ჩაამატე კარტოფილი და გააგრძელე ხარშვა კიდევ 20 წუთით, სანამ კარტოფილი და ქერი კარგად დარბილდება.
სერვირება:
ზემოდან მოაყარე ახალი მწვანილი (მაგ. ოხრახუში ან ქინძი) და მიირთვი ცხლად.
რჩევები:
ქერის ნაცვლად შეგიძლია გამოიყენო ხორბალი ან შვრია, მაგრამ კლასიკური რეცეპტი სწორედ ქერითაა.
წვნიანს მოუხდება წიწაკის ფანტელიც, თუ გსურს ოდნავ პიკანტური ვერსია.
მეორე დღეს გემოები კიდევ უკეთ ერწყმის ერთმანეთს — შეინახე მაცივარში და გაიმეორე სიამოვნება.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow