რა არის და როგორ მოვამზადოთ გამომცხვარი კამემბერტი

რა არის გამომცხვარი კამემბერტი?გამომცხვარი კამემბერტი (Baked Camembert) – ეს არის კრემისებური, არომატული ფრანგული ყველის კერძი, რომელიც ღუმელში ცხობას შემდეგ დნობად და გემრიელად გადაიქცევა. ხშირად მასთან ერთად მიირთმევენ პურს, თხილეულს ან ხილს.⸻ინგრედიენტები: • 1 კამემბერტის თავი (მთლიანი, ქერქით) • 1-2 კბილი ნიორი (სურვილისამებრ) • 1-2 ჩ.კ. ახალი როზმარინი ან თიამი • 1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი ან თაფლი • ნიგოზი, თხილი ან მოცვი (სურვილისამებრ) • ხრაშუნა პური ან ბაგეტი (მოსართმევად)⸻მომზადება: 1. ღუმელის გაცხელება: • გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე. 2. ყველის მომზადება: • კამემბერტი ამოიღეთ შეფუთვიდან, მაგრამ თუ ხის ყუთშია, შეგიძლიათ ყუთშივე გამოაცხოთ (ოღონდ ფოლგა შემოახვიეთ, რომ არ დაიწვას). • თუ ხის ყუთი არ აქვს, ჩადეთ პატარა ცეცხლგამძლე ფორმაში. 3. გახვრეტა და შეზავება: • ყველის ზედაპირზე დანის დახმარებით ჯვარედინი ჭრილობები გააკეთეთ. • თითოეულ ჭრილობაში ჩადეთ დაჭრილი ნიორი და როზმარინი. • მოასხით ზეითუნის ზეთი ან თაფლი. 4. გამოცხობა: • შედგით ღუმელში და აცხვეთ 15-20 წუთი, სანამ ყველი შიგნით სრულად არ დადნება და ზედაპირი ოდნავ ოქროსფერი არ გახდება. 5. მოსართმევი: • გამოიღეთ და მიირთვით ხრაშუნა პურთან, თხილეულთან ან ხმელ ხილთან ერთად.რჩევები: • თუ გიყვართ ტკბილ-მარილიანი კომბინაცია, შეგიძლიათ თაფლი ან მოცვი დაამატოთ ცხობის დასრულების შემდეგ. • კამემბერტის ნაცვლად, იგივე მეთოდით შეგიძლიათ ბრი-ს ყველიც გამოაცხოთ. • ნიორი და როზმარინი სურვილისამებრ შეგიძლიათ შეცვალოთ სხვა სუნელებით.

აპრ. 7, 2025 - 01:27
 0
რა არის და როგორ მოვამზადოთ გამომცხვარი კამემბერტი
რა არის გამომცხვარი კამემბერტი?

გამომცხვარი კამემბერტი (Baked Camembert) – ეს არის კრემისებური, არომატული ფრანგული ყველის კერძი, რომელიც ღუმელში ცხობას შემდეგ დნობად და გემრიელად გადაიქცევა. ხშირად მასთან ერთად მიირთმევენ პურს, თხილეულს ან ხილს.



ინგრედიენტები:
• 1 კამემბერტის თავი (მთლიანი, ქერქით)
• 1-2 კბილი ნიორი (სურვილისამებრ)
• 1-2 ჩ.კ. ახალი როზმარინი ან თიამი
• 1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი ან თაფლი
• ნიგოზი, თხილი ან მოცვი (სურვილისამებრ)
• ხრაშუნა პური ან ბაგეტი (მოსართმევად)



მომზადება:
1. ღუმელის გაცხელება:
• გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე.
2. ყველის მომზადება:
• კამემბერტი ამოიღეთ შეფუთვიდან, მაგრამ თუ ხის ყუთშია, შეგიძლიათ ყუთშივე გამოაცხოთ (ოღონდ ფოლგა შემოახვიეთ, რომ არ დაიწვას).
• თუ ხის ყუთი არ აქვს, ჩადეთ პატარა ცეცხლგამძლე ფორმაში.
3. გახვრეტა და შეზავება:
• ყველის ზედაპირზე დანის დახმარებით ჯვარედინი ჭრილობები გააკეთეთ.
• თითოეულ ჭრილობაში ჩადეთ დაჭრილი ნიორი და როზმარინი.
• მოასხით ზეითუნის ზეთი ან თაფლი.
4. გამოცხობა:
• შედგით ღუმელში და აცხვეთ 15-20 წუთი, სანამ ყველი შიგნით სრულად არ დადნება და ზედაპირი ოდნავ ოქროსფერი არ გახდება.
5. მოსართმევი:
• გამოიღეთ და მიირთვით ხრაშუნა პურთან, თხილეულთან ან ხმელ ხილთან ერთად.



რჩევები:
• თუ გიყვართ ტკბილ-მარილიანი კომბინაცია, შეგიძლიათ თაფლი ან მოცვი დაამატოთ ცხობის დასრულების შემდეგ.
• კამემბერტის ნაცვლად, იგივე მეთოდით შეგიძლიათ ბრი-ს ყველიც გამოაცხოთ.
• ნიორი და როზმარინი სურვილისამებრ შეგიძლიათ შეცვალოთ სხვა სუნელებით.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow