საუკეთესო სახლში მომზადებული სტეიკის მარინადი
აქ არის რეცეპტი საუკეთესო სახლში მომზადებული სტეიკის მარინადისთვის, რომელიც ხორცს არბილებს, აძლევს ღრმა არომატს და იდეალურია გრილზე, ტაფაზე ან ღუმელში შესაწვავად.ინგრედიენტები (1 კგ სტეიკზე გათვლით):სოიოს სოუსი – 4 სუფრის კოვზიზეითუნის ზეთი – 3 სუფრის კოვზივორესტერშირის სოუსი – 2 სუფრის კოვზილიმონის წვენი ან ძმარი (ვაშლის ან ბალზამიკური) – 2 სუფრის კოვზიდიჟონის ან მარცვლოვანი მდოგვი – 1 სუფრის კოვზიშაქარი ან თაფლი – 1 ჩაის კოვზი (შეგიძლიათ გამოტოვოთ, მაგრამ ასტაბილურებს გემოს)დაჭყლეტილი ნიორი – 3-4 კბილიახალი ან გამხმარი როზმარინი – 1 ჩაის კოვზიშავი პილპილი – გემოვნებითმარილი – სოიოს სოუსის გამო ხშირად აღარ სჭირდება, მაგრამ მსუბუქად შესაძლებელია დამატებაინსტრუქცია:ყველა ინგრედიენტი მოათავსე დიდ ჯამში ან პლასტმასის პაკეტში.ჩაალაგე სტეიკის ნაჭრები და დარწმუნდი, რომ მარინადი სრულად ფარავს ხორცს.დააყოვნე მაცივარში მინიმუმ 1 საათით, იდეალურ შემთხვევაში 6-8 საათით. თხელი ნაჭრებისთვის საკმარისია 2-3 საათიც.შეწვამდე ხორცი გამოიღე მაცივრიდან 20-30 წუთით ადრე, რომ ოთახის ტემპერატურას მიეჩვიოს.მშრალი ხელსახოცით ოდნავ შეაშრე ზედაპირი, რათა ცხელ ტაფაზე უკეთ დაბრაწდეს.რჩევები:თუ ხორცი შედარებით მაგარია (მაგალითად, flank ან skirt steak), ლიმონის წვენი ან ძმარი განსაკუთრებით დაეხმარება დარბილებაში.არ გამოიყენო მარინადში ბევრი მარილი, რადგან ხანგრძლივ დუღებაზე ხორცი შეიძლება გამშრალდეს.სურვილის შემთხვევაში შეგიძლია მარინადის ნაწილი გამოყო, წამოადუღო და სოუსად გამოიყენო.

ინგრედიენტები (1 კგ სტეიკზე გათვლით):
სოიოს სოუსი – 4 სუფრის კოვზი
ზეითუნის ზეთი – 3 სუფრის კოვზი
ვორესტერშირის სოუსი – 2 სუფრის კოვზი
ლიმონის წვენი ან ძმარი (ვაშლის ან ბალზამიკური) – 2 სუფრის კოვზი
დიჟონის ან მარცვლოვანი მდოგვი – 1 სუფრის კოვზი
შაქარი ან თაფლი – 1 ჩაის კოვზი (შეგიძლიათ გამოტოვოთ, მაგრამ ასტაბილურებს გემოს)
დაჭყლეტილი ნიორი – 3-4 კბილი
ახალი ან გამხმარი როზმარინი – 1 ჩაის კოვზი
შავი პილპილი – გემოვნებით
მარილი – სოიოს სოუსის გამო ხშირად აღარ სჭირდება, მაგრამ მსუბუქად შესაძლებელია დამატება
ინსტრუქცია:
ყველა ინგრედიენტი მოათავსე დიდ ჯამში ან პლასტმასის პაკეტში.
ჩაალაგე სტეიკის ნაჭრები და დარწმუნდი, რომ მარინადი სრულად ფარავს ხორცს.
დააყოვნე მაცივარში მინიმუმ 1 საათით, იდეალურ შემთხვევაში 6-8 საათით. თხელი ნაჭრებისთვის საკმარისია 2-3 საათიც.
შეწვამდე ხორცი გამოიღე მაცივრიდან 20-30 წუთით ადრე, რომ ოთახის ტემპერატურას მიეჩვიოს.
მშრალი ხელსახოცით ოდნავ შეაშრე ზედაპირი, რათა ცხელ ტაფაზე უკეთ დაბრაწდეს.
რჩევები:
თუ ხორცი შედარებით მაგარია (მაგალითად, flank ან skirt steak), ლიმონის წვენი ან ძმარი განსაკუთრებით დაეხმარება დარბილებაში.
არ გამოიყენო მარინადში ბევრი მარილი, რადგან ხანგრძლივ დუღებაზე ხორცი შეიძლება გამშრალდეს.
სურვილის შემთხვევაში შეგიძლია მარინადის ნაწილი გამოყო, წამოადუღო და სოუსად გამოიყენო.
What's Your Reaction?






